Störtebeker bryggeriet hed indtil 2011 Stralsunder Brauerei.

Der bliver faktisk også brygget øl under Stralsunder navnet igen i dag.

Bryggeriet startede i 1827 og var i Kejsertiden hofleverandør til Østersø-badene. Bryggeriet havde forholdsvist tidligt, i 1862, anskaffet et køleanlæg, der kunne holde brygget koldt indtil, at det skulle sælges.

I 1899 udvidede de bryggeriet.

De undgik at blive bombet under 2. verdenskrig.

Stralsund landede dog i den socialistiske sektor, og dele af bryggeriet blev sendt til Sovjetunionen som krigsskade-erstatning. Oveni dette kom der socialistisk planøkonomi, og resultatet var noget meget ringe øl ”made in DDR”.

Efter murens fald blev bryggeriet i 1991 opkøbt af Nordmann gruppen for en million D-mark (3,7 millioner kroner). Den første øl med Störtebeker navnet kom på markedet i 1998. Bryggeriet blev udbygget med en restaurant, og i 2005 udvidede bryggeriet.

Kort efter at Nordmann gruppen blev splittet i 2010, skiftede bryggeriet navn til Störtebeker. Bryggeriet har derefter udvidet i 2015 og 2016.

Bryggeriet laver i dag mange forskellige øl, hvoraf nogle beskrives som nærmest provokerende, da de overtræder det tyske reinheitsgebot.

Störtebeker bryggeriet er medlem af ”Die Freien Brauer” (De frie bryggere), som er en gruppe af 39 privatbryggerier i Tyskland, Østrig og Luxemburg, som har sat sig det mål at bevare mangfoldighed i øltyper og ølkultur.

Hvis man ser på Störtebekers udbud, så er det noget, som de i høj grad lever op til.

Bryggeriet er opkaldt efter :

Klaus Störtebeker (ca 1360-1401) der var en legendarisk tysk pirat, og han skulle efter sigende kunne tømme et 4 liters krus med øl eller vin i et drag.

Han startede som fribytter for Mecklenburg i krigen mod Danmark.De Men blev senere ren pirat .Hans piraterier blev en plage for både bla hansestæder og danskere ,men nord-tyskerne har alligevel en form for Robin-Hood-agtigt forhold til ham. Måske fordi han bla plyndrede skibe fra hanse-stæderne.

Det blev for meget med ham ,og hansestæderne fangede ham til søs og han endte så med at få hovedet hugget af i Hamborg

Besøg bryggeriet

Störtebeker bryggeriets ansatte er meget gæstfrie ,og de har en fin shop lige ved siden af bryggeriet

Desuden har de førte ture ,hvori der indgår en meget professionelt udført prøvesmagning .Den er værd at opleve

Det er nemt at parkere overfor bryggeriet ,og så gå i shoppen eller på rundvisning i selve bryggeriet

Mig bekendt er rundvisning kun på tysk ,men mail dem evt om det :  info@stoertebeker.com

Eller ring til dem  +49 383 12550

Her et link til billet-bestilling

Jeg har Störtebeker ølglas i webshoppen

 

 

 

störtebeker bryggeri
störtebeker butik