Der er en anelse tvivl om, hvornår Löwenbräu blev grundlagt. Det siges at være i enten 1524 eller 1746/1747.

I 1524 omtales en ølbrygger i Löwengrube 17 i München, og i 1746/47 omtales et Löwenbräu i Münchens ølkoger fortegnelse.

Navnet skulle stamme fra en fresko med Daniel i løvegruben, der skulle have hængt i dette bryggeri.

Bryggeriet blev opkøbt i 1818 af bryggeren Georg Brey, og med ham begynder Löwenbräu historien for alvor.

Bryggeriet udvider allerede i 1827 til et nyt område ved Nymphenburger Strasse pga. større salg, og i 1848 lykkedes det for Georg Brey at få tilladelse til at brygge Bock-bier, altså stærk øl.

I 1851 er al brygning forlagt til adressen på Nymphenburger strasse, og i 1863/64 er Löwenbräu Münchens største bryggeri med ca. en fjerdedel af markedet.

I 1872 sælger Brey firmaet, som bliver til et aktieselskab. Brey byggede derefter i 1883 Löwenbräukeller på en nabogrund til bryggeriet. Den findes den dag i dag på Nymphenburger Strasse.

Den slags steder ses ofte i forbindelse med tyske bryggerier ,det er et spise og udskænkingssted der hører til et bestemt bryggeri

Engang Tysklands største bryggeri

Löwenbräu var omkring år 1900 Tysklands største bryggeri. En stor del af salget gik til eksport.

Krigen i 1914-18 var ikke uden følger for bryggeriet, der fik sværere ved at få fat i råstoffer til produktionen. Dette medførte en produktion af tynde og specielle krigs-øl og en halvering af produktionen.

I 1920-21 fusionerede bryggeriet med Unionsbrauerei Schülein og Münchener Bürgerbräu. Via fusionerne, og på anden vis, fik Löwenbräu efterhånden en del ejendomme, eksempelvis den berømte Bürgerbräukeller.Det havde plads til over 1800 gæster, og det var herfra Hitler startede sit mislykkede øl-stue kup i 1923.

I 1927 bryggede Löwenbräu for første gang weissbier, og året efter nåede man op på at brygge en million hektoliter øl.

I 1936 måtte den jødiske Schülein familie, der nu ejede en stor del af bryggeriet, flygte til USA for at undgå videre forfølgelse af National-Socialisterne.

Efter krigen lavede bryggeriet en aftale med Schülein familien i USA, der sikrede bryggeriets fortsatte overlevelse.

I 1948 begyndte man at eksportere igen. Schweiz var det første land, som man begyndte at eksportere til.

På grund af det store salg i München og øvre Bayern samt værdien af besiddelserne var der penge nok til at genopbygge eksportmarkederne.

I 1950 brølede Löwenbräus mekaniske løve for første gang til Oktoberfesten, og efter et kort forbud fik den lov til at brøle igen i 1954.

Den oprindelige Löwe er nu i museum i Regensburg ,man har fået en ny en der her ses sættes op til oktoberfest

I 1974 blev de første bryglicenser uddelt i USA og Storbritannien, og i dag er Löwenbräu repræsenteret i over 50 lande.

Frem til 2003 er Löwenbräus ejerforhold skiftende, og i en periode indgår det i et holdingselskab. I 1997 slår Löwenbräu sig sammen med Spaten bryggeriet, og det indgår fra 2004 i den enorme Inbev Gruppe.

Besøg det og links

Man kan besøge Löwenbrau bryggeriet ,dt er samme sted som bla Franziskaner bliver brygget

 https://www.franziskaner-weissbier.de/ext/visitorcenters/en/index

 

 

Löwenbrau glas