Generel viden om øl
IBU-enheder : International Bitterness Units
En måleenhed der bruges til at fastslå øls bitterhed
Øls bitterhed er en følge af humlen ,der er alfa-syre i humle og det er det der giver bitterheden.
Groft sagt kan man måle bitterheden,men det er mere komplekst end det.
En meget humlebitter-øl kan afbalanceres med masser af malt ,og den vil derfor ikke smages så bitter
Her er en liste over øltyper og deres skønnede bitterhed:
Øltype IBU
- Amerikansk IPA 35-50
- Engelsk IPA 40-60
- Imperial IPA 60-110
- Berliner Weisse 4-8
- Bock-øl 25-35
- Doppelbock-øl 20-25
- Tysk Export-øl 20-26
- Pale Ale 15-30
- Märzen 20-25
- Pilsner 25-45
- Porter 20-40
- Stout 30-65
- Weissbier 10-20
- Schwarzbier 20-30
- Kölsch 20-30
Som man kan se på listen er hvedeøl/weissbier mindre bittert end humle