Generel viden om øl

 

IBU-enheder : International Bitterness Units

En måleenhed der bruges til at fastslå øls bitterhed

Øls bitterhed er en følge af humlen ,der er alfa-syre i humle og det er det der giver bitterheden.

Groft sagt kan man måle bitterheden,men det er mere komplekst end det.

En meget humlebitter-øl kan afbalanceres med masser af malt ,og den vil derfor ikke smages så bitter

Her er en liste over øltyper og deres skønnede bitterhed:

       Øltype                          IBU

  • Amerikansk IPA        35-50 
  • Engelsk IPA              40-60 
  • Imperial IPA              60-110 
  • Berliner Weisse        4-8
  • Bock-øl                     25-35
  • Doppelbock-øl          20-25
  • Tysk Export-øl          20-26
  • Pale Ale                   15-30
  • Märzen                     20-25
  • Pilsner                      25-45
  • Porter                       20-40
  • Stout                        30-65
  • Weissbier                 10-20
  • Schwarzbier             20-30
  • Kölsch                      20-30 

Som man kan se på listen er hvedeøl/weissbier mindre bittert end humle