Generel viden om øl

 

IBU-enheder : International Bitterness Units

En måleenhed der bruges til at fastslå øls bitterhed

Øls bitterhed er en følge af humlen ,der er alfa-syre i humle og det er det der giver bitterheden.

Groft sagt kan man måle bitterheden,men det er mere komplekst end det.

En meget humlebitter-øl kan afbalanceres med masser af malt ,og den vil derfor ikke smages så bitter

Her er en liste over øltyper og deres skønnede bitterhed:

Øltype IBU

  • Amerikansk IPA 35-50
  • Engelsk IPA 40-60
  • Imperial IPA 60-110
  • Berliner Weisse 4-8
  • Bock-øl 25-35
  • Doppelbock-øl 20-25
  • Tysk Export-øl 20-26
  • Pale Ale 15-30
  • Märzen 20-25
  • Pilsner 25-45
  • Porter 20-40
  • Stout 30-65
  • Weissbier 10-20
  • Schwarzbier 20-30
  • Kölsch 20-30

Som man kan se på listen er hvedeøl/weissbier mindre bittert end humle