Franziskaner er sammen med Paulaner blandt de mest kendte weissbiere. Naturtrüb betyder ufilteret.
Denne weissbier har en afrundet smag med den velkendte smagsnote og duft af banan, som er kendetegnende for en weissbier. Den er knapt så kraftig i smagen som eksempelvis en Weihenstephaner.
Franziskaner Hefe Naturtrüb er en populær weissbier, som de fleste godt kan lide. Denne weissbier er desuden et godt køb, hvis man ikke har det største kendskab til weissbier men gerne vil være sikker på at købe en god øl.
Paulaner Kristall Weiss er en af de mest kendte Weissbiere.
Kristall betyder, at øllen er filtreret, så der ikke er grums eller lignende i, som der er i de typer, som kaldes Naturtrüb.
Smagen er dejlig rund og frugtig med et bittert strejf i sin eftersmag. Den har en skøn duft, også er farven flot og med højt skum. Denne Weissbier er en af de mere kulsyrefyldte af slagsen. Et sikkert køb hvis man er i tvivl om, hvilken man skal gå med.
Paulaner Naturtrüb er den ufiltrerede udgave af Kristall.
Derfor vil øllet være grumset at se på i et glas, men man får derfor også mere af det gode med i øllen. Tyskerne hævder endda, at det er sundere.
Smagen er meget som Kristall, der er dog en anelse mere kant i de ufiltrerede udgaver.
Schneider Weisse Tap 7 Mein Original er en meget sød Weissbier
Smagen er sød med en bananagtig smag, og den har et bittert strejf i eftersmagen. Duften er ligeledes af banan, og farven er lidt mørkere end de fleste Weissbiere.
Denne Weissbier er den sødeste, som du finder i dette udvalg, dog er den langtfra for sød i sin smag.
Störtebeker fra Stralsund kommer her med deres bud på en weissbier.Den er meget populær i det nordlige Tyskland så vidt jeg kan se.
Farven er flot orange-rav og smagen er knapt så bananagtig som hos mange af konkurrenterne.Den er lidt mere humlet i smag og eftersmag end de typiske bayerske konkurrenter.
Weihenstephaner Hefeweiss er en flere gange prisbelønnet Weissbier fra delstaten Bayerns eget bryggeri Weihenstephan.
Den har bla vundet bronze og sølv ved world beer awards og guld ved både world beer cup og australian international beer awards
Øllen er frisk og dejlig, en afbalanceret rund og krydret øl med smag af banan og hvede.
Weizen-bier er en overgæret øl brygget på mindst 50% hvede.
Weizen betyder hvede og findes i flere udgaver, de tre mest kendte er:
Witbier – Belgisk/hollandsk type Berliner Weisse – Berlinsk type Den velkendte Weissbier
Weissbier er nogle dejligt velduftende og friske øl med smagsnuancer af banan. De har typisk en sødere smag end eksempelvis pilsner og er uden bitter eftersmag.
Det er som nævnt en øltype, der er brygget på en stor del hvede. Hvedeandelen kan variere men er højest i de populære, bayerske Weissbier.
De store bryggerier har typisk en Kristall og en Naturtrüb udgave af samme øl. Kristall er den filtrerede og Naturtrüb den ufiltrerede udgave.
Den ufiltrerede udgave skulle eftersigende være den sundeste, da der er næring i grumset i øllen. Personligt anbefaler jeg også selv den ufiltrerede udgave, da der er lidt mere kant i smagen.
Weissbier er en alsidig øl, som kan serveres for alle. Den søde og friske smag i øllen kan ofte falde i god smag og være populær hos ikke-øldrikkere.