Pilsner øl

Den nok mest kendte øl-type.Her er tre gode bud 

Hasseröder, Löwenbrau og Paulaner Münchener.Urtyp

Viser alle 3 resultater

pilsner

Hasseröder pilsner 0.5 l

25,00 DKK inkl. pant

Hasseröder er en dejlig pilsner med en let sødlig note.

Den har ikke den lange beske eftersmag som kendes fra visse andre tyske øl.

Denne tidligere DDR-øl er i den seneste tid blevet en meget populær øl i Tyskland.

Den er faktisk blevet så populær så selve Haseröder brandet nu er iblandt tysklands 50 mest værdifulde brands.

tysk pilsner

Löwenbrau Pilsner 0.5 l

24,00 DKK inkl. pant

Löwenbrau er en af Tysklands mest kendte øl,

Øllen har en god pilsnersmag, og øllets farve er forholdvist lyst.
Den er behageligt mild i smag og duft og er uden bitter eftersmag

5,2 % alkohol

pilsner

Paulaner Münchener Urtyp 0.5 l

25,00 DKK inkl. pant

Paulaner Münchener Urtyp er en pilsnerøl med en god, kraftig og kantet pilsnersmag. Øllen har desuden en behagelig eftersmag.

Den smager bare af mere end de typisk lidt mere vandede pilsnere der er så udbredte

Denne pilsner vil være god at servere til eksempelvis smørrebrød og sild ,eller god gammeldags dansk mad.

 

Pilsner er en undergæret øltype, der er meget populær i både Danmark og mange andre lande. Den har typisk et højere indhold af humle end andre typer.

Pilsnere kan deles op i tre typer:

Tysk: Lys til gylden farve, typisk med en mere bitter smag end de to andre.
En typisk tysk pilsner som kan anbefales er en Jever. Den mest bitre er en Bitburger Pils.

Tjekkisk: Gylden farve med en lettere smag end de tyske.
Jeg kan anbefale den tjekkiskepilsner Budvar/Budweiser.

Europæisk: Typisk med en let sødlig note. Der kan her indgå andre kornsorter end byg i øllen.
Den hollandske Grolsch er en god repræsentant for denne type pilsner.

Pilsner-typen stammer fra Pilsen i Tjekkiet, og den første lyse type, Pilsner Urquell, findes og laves stadigvæk i dag.

Pilsneren er en gammel type i Tjekkiet, men den blev først for alvor populær takket være en bayersk brygger, pilsens bløde vand, engelsk malt-teknologi, Saaz humle og lagring som i Bayern.